Pazartesi, Aralık 26, 2005

hayirli isler :)

uluslararasi evlilikler boyle guzel goruntuler ortaya cikariyorlar iste. resimlerde ingiliz ve koreli ciftini goruyoruz (bilin bakalim hangisi ingiliz hangisi koreli :p).

milletler/ kulturler arasi evlilikler tum zorluklarina ragmen cok renkli olabilir diye tahmin ediyorum. tabii sirf neseli olsun, uluslararasi olsun diye bu sekilde evlenmeyi istiyorsa bi insan, o zaman -resimlerde goruldugu gibi- kendi kulturunde israrci olmamak, farkli uygulamalari kolay benimsemek gibi durumlara da katlanmalidir. cocugunun kendisinden cook farkli gorunmesine razi olmak da bunlardandir. hayat musterektir, her seyin bir bedeli vardir, vesaire.

3 Comments:

Blogger NeLLy said...

elif sultan'dan inciler:

"saða sola ereklere merkeklere bakma yüzverme sakýn, sakýn dönerken amerikalý koca getirme,bizim aslanlar gibi koçyiðit türk erkeklerine yamuk yapma :))pp" (07/01)

"yabancý biriyle evli kocasýný çok seven ve çok mutlu olan biri olarak tavsiyem evlilikte aday olarak ilk þansý türklere ver. yabancýyla evllilik blogunda ki resim kadar pembe ve kolay deðil.ama tabi kafana göresini bulamazsan illede türk olmak zorunda hiiiç deðil. yalnýz evliliðin kendisi zaten zor bi de yabancýyla yapýp dahada zorlaþtýrmak þart deðil yani.gerçi ben yineliyorum hiiç piþman deðilim çok mutluyum ama kültür farkýndan dolayý her zaman dikkatli olmam gerekiyor.
uzun lafýn kýsasý dünyada hiç bir mutluluk bedava deðil hepsi için özveri ve çaba gerekli.
umarým kendin için en uygun insanla en uygun zamanda karþýlaþýr ve iki cihanda mutlu olursun." (18/01)

burdan minnetlerimi sunuyorum. eksik olmasin elif ablacim. devami da var bu nasihatlerin ama onlar bende dursun.

Ocak 23, 2006 11:57 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

mervecim,
kızların özellikle de bekarkızların temel konusu olan evliliği fakültede de her açıdan ele aldık. fıkıhda ayrı hadisde ayrı tefsirde ayrı...vs.ama inan bu boyutu üzerinde durmadık pek.
aklımıza gelmeyen önemli bir ayrıntı.bence de evlilik de önemli olan her yönüyle anlaşabilmek. bunun için aynı ülkede veya aynı ortamda bulunmayı kasdetmiyorum.kasdettiğim sevgi ama anlayışı, saygıy, sadakatı..da beraberinde getiren kalıcı 'sevgi'!
Ama yine çok farklı kültürlerin zorluk olacagı kanısındayım.
senin açından bu konuya bakışım ise maalesef olumlu değil mervecim.neden dersen zaten yıllardır samimiyetimizi bozmadan devam ettirdiğimiz küçük bir gruptan birisi de sensin. şartların ve mesafenin bizi ayırmasını istemem.
ama eğer ben onu ülkemize getiririm dersen buyursun:))
zeynep

Şubat 06, 2006 7:37 ÖS  
Blogger NeLLy said...

tam turk olmayan kimse istemiyorum derken ulkemize buyursun gelsin falan diyip de bana niyetimi bozdurma zeynep! :))

Şubat 06, 2006 11:29 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home