Perşembe, Ocak 05, 2006

bilginize

bolumum (political science) hakkinda ileri geri konusulmasini hic sevmiyorum. yalnizca siyasi partiler ve haber izlerken midemizi bulandiran turkiye'nin icinden cikilmaz politikalarindan ibaret zannedilmesin okudugum bolum. mezun oldugumda yapacagim isin bu partilerden biri adina geceli gunduzlu kosusturmak ya da bir devlet dairesinde orgu ormek cay icmek dedikodu yapmak ve diyet listeleri takip etmek olacagi da sanilmasin. daha genis bakilabilir degil mi? kapsamli bir bolum ve kapsamli bir is sahasi. belki de hicbir 'is' sahibi olmayacagim. ama yine de yapacagim cok is olacak.

it's all politics kitabinda guzel bir tanim buldum siyaset'e dair:
"sometimes politics involves going around or bending rules, but more typically it's about positioning your ideas in a favorable light, and knowing what to say, and how, when, and to whom to say it."
eger okudugum bolumden bu ve buna benzer hayata donuk kazanimlar elde etmeyi umut ediyorsam bunun "bayanlara uygun olmadigi", "bu sekilde turkiye'de is bulamayacagim" vs vs gibi soylemler isitmeye devam etmem reva midir?

2 Comments:

Blogger tahin said...

Bu senin sucun degil. Bizim insanimiz herseyi kaliplastirmaya, anlayamadigi icin kaliplastiramadiklarini da kafasina gore sallar:)

Turkiye'de uc-bes is kalibi vardir; doktor, ogretmen, muhendis. Geri kalan da ya memurdur ya isci.. Bu kaliplara sokamadiklariyla da olmayan bilgileri isiginda dalgalarini gecerler.

O yuzden Amerika'da political science onemli bir bolumdur cunku Ortadogu'yu, Asya'yi, Guney Amerika'yi, mumkunde dunyanin tum koselerini kontrol altinda tutmaya calismaktadir. O yuzden Turkiye'de ne anlama geldigi bilinmez ve ancak "memur" sinifina sokulabilir cunku Turkiye daha kendi sinirlari icinde olup biteni kontrol etmekten acizdir.

Ocak 06, 2006 5:46 ÖS  
Blogger NeLLy said...

yanlis anlama olmasin daha fazla, belirteyim ki spring 2006 itibariyle bolumumu sosyoloji'ye degistirmis bulunuyorum. political science hala minor'um olarak devam etmekte. yikilmadim ayaktayim ;)

Haziran 15, 2007 4:29 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home