Perşembe, Haziran 15, 2006

kâtib-i adl

-noterler de tum diger meslek sahipleri gibi senden-benden-bizden insanlardir. belki bir muzmin bekar, belki bir anne, belki sefkatli bir babadirlar.

-noterler, toplumda Allah'ın "bir katip aranizda adaletle yazsın" diye emrettigi gorevi icra ederler. (bkz. bakara-282)

-noterlik sanıldıgı gibi "no-ter" bir meslek degildir. istanbul'da gorulen noterler, hukuk fakultesi ardından 3. sınıf noterliklerde asgari ucret civarında bir gelirle meslege baslayıp alın teriyle yogrulmus yıllarca (en az 15 yıl) dirsek cürüterek o kıdeme ulasmış cefakar kimselerdir.

-ulkemizde bol miktarda alkolik noter bulunmakla beraber, sonradan gorme ve alınteri dokmeden para kazanan noter yoktur.

-noterliklerde sigara içmek yasaktır.

-noter katipleri, devlet dairelerindekilere kıyasla musterilere son derece kibar, incelikli davranırlar.

-noterlik seksiz süphesiz en cok vergi odeyen meslek grubudur. halktan aldıklarının cogu vergi olarak devlet hazinesine girer.

-noterler, imza attıkları işler ve gunbegun artan sahtecilikler sebebiyle buyuk sorumluluk, ve dahi risk tasıyan, iki yilda bir derinlemesine teftisler ve zaman zaman uykusuz geceler geciren meslek sahipleridir.

-noter daireleri kamusal alan kapsamında bulunmayıp, basortulu kimselerin rahatlıkla girip işlerini gordurebilecekleri yerlerdir.

-nedense, bayan noterlerin hic evlenmemiş olma ihtimalleri yuksektir :)

-bazı noterlerin, yalnızca zanna dayanarak "noterler gereksizdir, eskiyadir, soyledir boyledir" diye konusanları gorunce ifrit olan kızları vardır.

3 Comments:

Blogger Kendi Keyfinin Kahyasi said...

ilahi nelly,
sabah sabah guldurdun beni, Allah da seni guldursun...

Pittsburgh'dan sevgilerle

Haziran 15, 2006 11:36 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

sonradan görme ne demek? yani bütün noterler doğuştan mı zenginler?

Haziran 15, 2006 2:04 ÖS  
Blogger NeLLy said...

ilahi ebruli, bu ne guzel supriz. bir de bu ne gizem boyle; "barkin" da olmasa taniyamayacaktim neredeyse ;) Pittsburgh'dan selam aldigima cok sevindim, tesekkurler.
benden de sevgiler :*

**

anonimus, guzel soru :)
sonradan gorme demekle birdenbire, emeksiz, havadan para kazanip ne oldum delisi olanlari kastetmistim. emekleriyle yillar yili ugrasageldikleri icin oyle olmuyorlar demek istedim.

Haziran 15, 2006 3:42 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home